Aktuální vydání magazínu Forbes

jajsembest_sajt
Chameleon Crystals cut

Drink na dnešní den: Chameleon Crystals

Pošli to dál

Dejte si každý den jeden drink s Forbesem. Zasloužíte si to. Od nejlepších českých barmanů jsme sesbírali tipy na skvělé koktejly, které vám budeme přinášet v průběhu srpna. Můžete si je užít buď v baru, nebo si je zkusit připravit sami doma.

Chameleon Crystals

  • Doporučuje Roman Foltán, barman londýnského baru Artesian

Lehký a osvěžující drink je založený na pikantních tónech s náznaky kořenitosti a je inspirovaný kuchyní nikkei (fúze japonské a peruánské kuchyně). Krabička, v níž tento koktejl podávají v londýnském Artesianu jako součást jejich sezonního menu, má představovat šuplík či box, který reprezentuje naše nevědomí, skrytou část naší mysli, jež ukrývá vzpomínky na dětství a tajná přání. Když krabičku otevřete, obklopí vás jemný kouř s vůní hroznů a třešňových květů.

Chameleon Crystals

Příprava: 

  • 40 ml Tanqueary N.10 & Waqar Pisco homogenized s Timur pepřem a Perillou
  • 30 ml Lillet Blanc
  • 10 ml limety
  • 5 ml yuzu (typ citrusu)
  • 15 ml Cypress sirupu
  • 1 kapka chilli
  • 1 kapka sójové omáčky
  • 4 lístky koriandru

Veškeré ingredience smícháme v šejkru a důkladně prošejkume. Přelijeme přes skleničky na led.

Kde můžete koktejl ochutnat: Artesian Bar, který najdete na adrese The Langham, London, Portland Pl, London W1B 1JA, United Kingdom

Autor tipu: Roman Foltán – Barman londýnského baru Artesian, který vloni už potřetí získal ocenění jako nejlepší bar na světě ve World’s 50 Best Bars. Roman se letos dostal do našeho výběru talentovaných mladých lidí 30 pod 30. Více se o něm můžete dozvědět tady.

 

Čtěte také