Aktuální vydání magazínu Forbes

Drink na dnešní den: Death of The Hipster

Pošli to dál

Začněte týden s jasnou hlavou. Abychom vám v tom pomohli, na rozjezd jsme pro vás vybrali koktejl bez alkoholu, zato s kávou. A trochou humoru – jmenuje se totiž Hipsterova smrt. V londýnském Artesianu vám ho připraví Alex Kratěna, zakladatel a šéf tohohle baru. „Byla by škoda, kdybychom se brali příliš vážně,“ říká k němu.

Death of The Hipster

  • Doporučuje: Alex Kratěna, šéfbarman londýnského baru Artesian

Death of the Hipster

Takhle vypadá duo espresso a tonik z pohledu barmanů. V kávě, která pochází z etiopské oblasti Sidamo, ucítíte tóny jasmínu a dubového kouře. Ty jsou doplněny o chuť bezinek pocházející z toniku.

Příprava:

50 ml kávy (espresso)

170 ml bezinkového toniku (Fever Tree)

1 kapka koncentrátu z dubového dřeva

1 kapka jasmínového koncentrátu

zástřik oleje z bergamotu

Do skleničky s ledem nalijeme bezinkový tonik, přidáme koncentráty z dubu a jasmínu, zalijeme kávou a zastříkneme olejem z bergamotu.

Kde můžete koktejl ochutnat: Artesian Bar, který najdete na adrese The Langham, London, Portland Pl, London W1B 1JA, United Kingdom

Autor tipu: Alex Kratěna – Jeden z nejrespektovanějších světových barmanů původně pochází z Brna-Kohoutovic. V současnosti vede londýnský Artesian, o kterém jsme psali tady.

Čtěte také