Dneska pro vás máme něco trochu ostřejšího. Netradiční koktejl s pepřem pochází z experimentátorské dílny barmanského mága Pavla Tvaroha, ale zvládnete si ho připravit i sami.

Sgt. Pepper

  • Doporučuje Pavel Tvaroh, majitel baru Lounge Bohemia

Sgt

Příprava:

25 ml pepřové vodky

25 ml likéru z bílého bezu

25 ml šťávy z bílého bezu

25 ml čerstvé citronové šťávy

Nejprve si připravíme pepřovou vodku (10–20 kuliček černého pepře necháme vylouhovat v lahvi vodky po dobu 2–3 dnů, pak scedíme). Pro přípravu koktejlu nalijeme všechny výše zmíněné ingredience do šejkru, zasypeme kostkovým ledem a vytřepeme po dobu 10–12 sekund, přecedíme do předem vychlazené martini sklenice s krustou z drceného černého pepře. Ihned podáváme.

Kde koktejl můžete ochutnat: Lounge Bohemia, 1e Great Eastern St, London EC2A 3EJ, Velká Británie

Autor tipu: Pavel Tvaroh – Barman, mixolog a majitel proslulého molekulárního baru Lounge Bohemia, jednoho z nejlepších a nejzajímavějších barů v Londýně. Další z jeho tipů na koktejl najdete v našem vánočním speciálu 24 kroků ke štěstí.