Aktuální vydání magazínu Forbes

Nebojte se riskovat a vyzkoušejte Forbidden Taste, luxusní večeři naslepo

Pošli to dál

Umění nejlepších kuchařů si nemusíte dopřávat jen ve vybraných restauracích. Chcete-li zažít jedinečný (a doslova neopakovatelný) večer s výborným jídlem, nemusíte ani jezdit do zahraničí. Nový koncept luxusních večeří, při kterých dopředu nevíte, kde se konají, jaký bude program ani co se bude podávat, přivezli do Česka Ivona a Tino Hrnčiarovi, kteří nabízejí netradiční večeře Forbidden Taste. 


Ten večer se konala tzv. Pop Food Art. Dopoledne mi přišla SMS s informací, kam a kdy mám přijít a že na oblečení nezáleží. Věděla jsem navíc už jen to, že se o večeři postará šéfkuchař a majitel SaSaZu Shahaf Shabtay.

Podle instrukcí jsem nakonec spolu s dalšími desítkami lidí dorazila do nedostavěné budovy ArtGen v pražských Holešovicích, kde nám první chod podával sám Shabtay. V devátém patře nad holešovickou tržnicí jsme si pak mohli všichni užít jeho skvělé jídlo s výhledem na město, živou hudbou a uměleckými představeními.

Pop-Up

„Nechceme z toho snobárnu,“ říká o konceptu Forbidden Taste Ivona Hrnčiarová. „Skupina hostů by vždy měla být barvitá a lidé, kteří si mohou koupit všechno, nechtějí trávit čas čekáním na registrace,“ vysvětluje, co má na mysli. Zájemce o večeři se totiž musí na stránce Forbidden Taste předem registrovat – v praxi to znamená, že v přesně daný čas je třeba se co nejrychleji přihlásit. „Obvykle je akce obsazená do hodiny a půl od zveřejnění, registrací máme kolem tisíce,“ doplňuje Tino. Samozřejmě můžete získáním vstupu zaúkolovat svou asistentku, byla by ale škoda připravit se o tu nejistotu, jestli na vás zbyde místo. I tenhle adrenalin totiž k Forbidden Taste patří.

Pop-Up

Pokud se úspěšně zaregistrujete, tak počítejte s tím, že večer, který vás čeká, bude plný překvapení. Možná že budete jíst z papírového nádobí, že se budete o jídlo dělit s ostatními nebo že vám třeba nesedne hudba. Forbidden Taste je zkrátka i o riskování.

Forbidden Taste

Koncept Forbidden Taste se přitom neustále vyvíjí. Ve světě existují podobné projekty, Ivona a Tino ale prý ještě nepotkali nikoho, kdo by to dělal jako oni. „Obvykle víte, co bude za jídlo nebo kde se akce koná. My vám neřekneme ani jedno z toho,“ popisuje Ivona. Zatímco akce typu Pop Food Art je pro větší počet lidí (v ArtGenu nás bylo 80), klasický Forbidden Taste je pro méně než polovinu, mívá klidnější doprovodný program a menu postavené právě tak, jako bývá přímo v restauracích.

Forbidden Taste

Od září Ivona s Tinem nabízejí i soukromé akce (od romantické večeře po firemní večírek) a nově se chystají proniknout i do dalších českých měst a na Slovensko. „Uvažujeme o vstupu investora, abychom mohli růst,“ říká o dalších plánech Tino. Poptávka po netradičních zážitcích je totiž větší, než čekali. „Neděláme to proto, abychom si třeba zkoušeli, zda má smysl otevřít vlastní podnik. Chceme jen vytvářet gastronomické zážitky.“

Čtěte také