Aktuální vydání magazínu Forbes

Šest letních koktejlů od profesionálních barmanů, které byste si měli umíchat

Pošli to dál

Lepší než letním deštěm je osvěžit se drinkem. Šéfbarmani Václav Vojíř z Bugsy’s Baru, Pavol Kulich z Buddha Baru a George Němec prozradili receptury na své letní signature drinky.

Takže jestli už máte dost klasik typu Aperol Spritz, mojito nebo cuba libre a chcete zkusit něco nového, tady je kompletní návod, jak na to. Cheers!

Začněte odebírat Forbes Cocktail, nový newsletter vám každý čtvrtek odpoledne do e-mailu namixuje to nejlepší, co byste si o nadcházejícím víkendu neměli nechat ujít.

Přihlásit se k odběru »

Passion fruit Spritz

by Buddha Bar

Ingredience
5 cl Aperitivo Likér
1 cl prosecca
3 cl Passion fruit coulis
4 cl sodovky
2 kolečka čerstvé mučenky

Ozdoba
Mučenka
Pomeranč

Postup:
1. Likér z pomerančů a mučenkový extrakt zasypeme ledem.
2. Dolijeme prosecco a sodovku.
3. Promícháme limonádovou lžičkou a ozdobíme kolečkem mučenky a pomerančem.

Red Tone

by George Němec

Ingredience
40 ml Becherovky
50 ml toniku
50 ml červeného vína
15 ml bezového sirupu

Postup
1. Promíchejte ingredience v nachlazené sklenici na víno.
2. Dolijte bezový sirup.
3. Ozdobte hrozny.

Basil and Mint Smash

by Buddha Bar

Ingredience
5 cl ginu
1/2 limetky
2 lžičky hnědého cukru
5–8 lístků bazalky
4–6 lístků máty

Postup
1. Limetku, bazalku, hnědý cukr a mátu nadrtíme v koktejlovém šejku.
2. Přidáme led a gin. Protřepeme a všechen obsah přelijeme do whiskovky.
3. Ozdobíme lístkem bazalky nebo máty a měsíčkem limetky.

Nobleman Breakfast

by Bugsy’s Bar

Ingredience

5 cl skotské blended whisky
1 cl čerstvé citronové šťávy
2 cl Martini rosso
1 cl Grand Marnier
1 lžíce kvalitní pomerančové marmelády

1. Všechny ingredience vložíme do šejkru, zasypeme ledem a s ohledem na spojení marmelády s alkoholem velmi intenzivně šejkrujeme.
2. Přes barové sítko přelijeme do vymražené koktejlové sklenky.
3. Na závěr nad hladinou zlomíme pomerančovou kůru a vložíme do drinku.

Gingerol Fizz

by Bugsy’s Bar

Ingredience
4 cl ginu
0,5 cl čerstvé zázvorové šťávy
1 cl čerstvé citronové šťávy
1,5 cl vanilkového sirupu
10 cl zázvorové limonády

Postup
1. Do šejkru vložíme všechny ingredience kromě limonády a protřepeme.
2. Přes barové sítko přelijeme do vyšší sklenice naplněné ledem a dolijeme zázvorovou limonádu.
3. Zdobíme tenkými plátky zázvoru.

Carrot mint

by Bugsy’s Bar

Ingredience
4 cl vodky
2 cl cukrového sirupu
2 cl citronové šťávy
1/2 větší mrkve
6 lístků máty

Postup
1. Všechny ingredience vložíme do mixéru, přidáme přibližně 10 kostek ledu a mixujeme, dokud koktejl nebude mít konzistenci tekuté zmrzliny.
2. Přelijeme do větší vinné sklenice.
3. Zdobíme tenkými plátky mrkve a lístky máty.

Čtěte také