Aktuální vydání magazínu Forbes

Najezte se očima. Šest restaurací s otevřenou kuchyní

Pošli to dál

Koho nebaví být tak trochu voyeur? Poslední dobou je v restauracích stále oblíbenější koncept otevřených kuchyní, kdy kuchaři připravují jídlo přímo před zákazníkem. Nejenže tak můžete sledovat celý proces (a budete mít pocit, že jste v takovém kuchařském kině), ale restaurace tím také zákazníkovi ráda ukazuje, z jakých vaří surovin.

Takže jestli máte na Netflixu rádi dokumentární sérii Chef’s table, v následujících restauracích si ji můžete vyzkoušet naživo.

La Degustation Bohême Bourgeoise

An amazing meal to cap off our trip #KrocanFriendsgiving16

Příspěvek sdílený Vivian L (@theycallmeviv),  

V La Degustation Bohême Bourgeoise, která se honosí michelinskou hvězdou, o jídle přemýšlejí netradičně.

První sousto má za úkol probudit zvědavost, druhé přinést soustředěné vnímání, závěrečné rozvášní emoce. A pokud se ještě zvládnete soustředit i na to, co se děje mimo váš talíř, budete mít o zážitek postaráno.

Wokin

Jestli vás baví asijská bistra, kde si můžete dát skvělé jídlo během pár minut, do Wokinu na pražské Národní třídě se budete vracet často. Nejenže je zábavné sledovat přípravu jídla, ale místní kuchaři vaří s tím největším úsměvem, jaký jste kdy viděli.

Taro

Restaurace Taro je na konceptu servírování v otevřené kuchyni přímo postavená. Vaří v ní moderně pojatou asijskou kuchyni a pracují i s méně obvyklými surovinami. Ale pozor, kapacita restaurace je pouze 20 míst, aby všichni představení viděli hezky z první řady.

Eska 

První věc, která se vám vybaví, když se řekne Eska, je propečený chleba. A hned druhá je velká otevřená kuchyně, která je vlastně to první, co při vstupu do restaurace uvidíte.

Pokud vás její ruch bude bavit, můžete si sednout přímo naproti ke komunitnímu stolu a celé kulinářské divadlo pozorovat zblízka.

IF Café

Jestli si rádi zajdete na kávu a zákusek, pak není lepší volba než IF Café Ivety Fabešové, která otevřela svou třetí patisserii. Najdete ji v nově zrekonstruovaném Rosetta Palace v Jungmannově ulici a její moderní interiér a sledování cukrářek vás rozhodně budou bavit tak, že po kávě a dezertu zůstanete ještě na sklenku vína.

Sia restaurant

Spolu v kuchyni. 🐉#together

Příspěvek sdílený Sia Restaurant (@sia_restaurant),

Třípatrový interiér restaurace vám hned na první pohled připomene exotickou poetiku asijských tržišť. Stejně jako na nich se totiž příprava jídel odehrává v otevřené kuchyni a přímo před hosty.

Celý proces vaření tu můžete sledovat úplně od začátku – a to například výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Čtěte také