Aktuální vydání magazínu Forbes

Než vyrazíte do kina: Otestujte si, kolik toho víte o Star Wars

Pošli to dál

Do kin právě s motory na nejvyšší výkon míří osmý díl hvězdné ságy Star Wars: Poslední z Jediů. Od sedmé epizody uplynuly dva roky (samozřejmě pokud nepočítáme loňský spinoff Rogue One), a od úplně prvních Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje dokonce plných 40 let.

I když máte určitě dobrou paměť, je to už dost dlouhá doba na to, dát si opáčko, co si o světlé a temné straně Síly pamatujete.

Čtěte také: 10 největších filmových hitů a propadáků roku 2017

1. Kdo je matka Luka a Leiy?
A. Padmé Amidala Naberrie.
B. Shmi Skywalker.
C. Breha Organa.

2. Proč nechtěl mistr Yoda v Epizodě V – Impérium vrací úder trénovat Luka Skywalkera v umění Jediů?
A. Protože Luke neměl na výcvik dost peněz.
B. Protože v něm viděl konflikt mezi světlou a temnou stranou Síly.
C. Protože se mu Luke zdál na výcvik příliš starý. A také netrpělivý.

3. Jakou barvu světelného meče měli Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi a Mace Windu?
A. Modrou, fialovou a zelenou.
B. Zelenou, modrou, fialovou.
C. Zelenou, fialovou, modrou.

4. Ve které epizodě byla zničena druhá Hvězda smrti?
A. Epizoda II – Klony útočí.
B. Epizoda IV – Nová naděje.
C. Epizoda VI – Návrat Jediů.

5. Luke a Leia jsou sourozenci. Kdo z nich je starší?
A. Luke je o rok starší.
B. Leia je o rok starší.
C. Jsou dvojčata, Luke se narodil o pár minut dříve.

6. Jak přišel Han Solo ke své legendární lodi Millennium Falcon?
A. Zdědil ji.
B. Ukradl ji.
C. Vyhrál ji v kartách.

7. Kdo sestrojil humanoidního robota C-3PO?
A. To není jasné, o jeho původu se v žádné epizodě nemluvilo.
B. Anakin Skywalker ho postavil pro svou matku.
C. Lukův strýc Owen ho sestrojil jako pomocníka na své farmě.

8. Jak dopadl souboj Anakina Skywalkera s Obi-Wanem Kenobim na Mustafaru na konci Epizody III – Pomsta Sithů?
A. Anakin po dlouhém souboji vážně zranil Obi-Wana a utekl.
B. Darth Sidious je překvapil, oba zajal a z Anakina udělal Dartha Vadera.
C. Obi-Wan Anakinovi usekl obě nohy, levou paži a nakonec ho popálila láva.

9. Jak se jmenuje smrtící základna generála Huxe z Epizody VII?
A. Hvězda smrti.
B. Hvězdovrah.
C. Dreadnought.

10. „Strach je cesta k temné straně. Strach vede k hněvu. Hněv vede k nenávisti. Nenávist vede k utrpení.“ Kdo a komu řekl tato slova ve filmu Epizoda I – Skrytá hrozba?
A. Mistr Yoda takhle poučil malého Anakina Skywalkera v Radě Jediů.
B. Qui-Gon Jinn se o tom bavil s Obi-Wanem Kenobim při cestě na jednání s Obchodní federací.
C. Mistr Yoda to řekl Qui-Gon Jinnovi, když spolu hovořili o výchově Anakina Skywalkera.


Odpovědi:
1. A, 2. C, 3. B, 4. C, 5. C, 6. C, 7. B, 8. C, 9. B, 10. A

Čtěte také