Aktuální vydání magazínu Forbes

Ping-pong, mezcal i sušenky. Na čem si přivydělávají slavní?

Pošli to dál

Známe je spíš z televizní obrazovky nebo stříbrného plátna, ale mnohdy mají ještě další povolání… Nebo spíš takový svůj koníček. A protože prakticky každý na planetě Zemi miluje dobré jídlo, pití a zábavu (a celebrity nejsou žádnou výjimkou), pár z nich si založilo vlastní podnik.

Kdo se tedy rozhodl investovat do gastronomického průmyslu a uspěl?

Susan Sarandon si ráda zahraje ping-pong…

Ano, čtete dobře. Nejenže ping-pong je oficiálně zpátky jako jedna z nejžádanějších večerních zábav u pár drinků s přáteli, ale také, že za jeho comebackem stojí herečka, jednasedmdesátiletá Susan Sarandon.

Ta se svým (dnes již bývalým) partnerem nedávno otevřela v Chicagu už pátý klub SPiN, ve kterém se stejně jako v ostatních pobočkách v New Yorku, Torontu, Los Angeles a San Francisku pořádají jak večírky, tak profesionální pingpongové turnaje.

A samozřejmě si tam můžete dát i výbornou večeři. A jestli vám nevadí studená pizza k snídani, tak se v podzením prostoru o rozloze 5 tisíc metrů čtverečních můžete klidně na pár dní ztratit před světem.

… Rafael Nadal občas odloží pálku a otevře restauraci

Není v tom ale sám. Pomáhá mu s tím neméně slavný Enrique Iglesias a další dva společníci, se kterými otevřel restauraci Tatel, v níž servírují španělskou kuchyni.

Po dvou úspěšných pobočkách v Madridu a na Ibize přibrali do party dalšího VIP kamaráda Cristiana Ronalda a vydali se za Atlantik. Tam tradiční gastronomii Iberského poloostrova v luxusním pojetí servírují v Miami a letos se chystají slavnostně otevřít další pobočku v Beverly Hills.

George Clooney se zamiloval do mezcalu…

George Clooney a Rande Gerber (manžel Cindy Crawford) zdá se trpí neutuchající žízní. Dlouholetí přátelé, kteří po pěti letech prodali společně vybudovaného výrobce tequily Casamigos za 700 milionů dolarů (a dalších 300 milionů jim na účty dorazí v následující dekádě), se vrhli na výrobu dalšího alkoholického nápoje, tequile příbuzného mezcalu.

Do prodeje by měl přijít už 1. dubna, a to ve Spojených státech, Austrálii, Velké Británii a v Kanadě. Za lahev o objemu 750 mililitrů milovníci pálenky z agáve zaplatí 60 dolarů (v přepočtu zhruba 1200 korun).

Čtěte také: Jak George Clooney začal náhodou destilovat příliš úspěšnou tequilu

… stejně jako Diego Luna

Herec, kterého můžete znát třeba z předloňského Star Wars Story Rogue One, si sice jako George a Rande nezaložil rovnou vlastní značku, ale protože ho baví ochutnávat všechny, v Mexico City rozjel bar La Bipolar, kde svůj oblíbený mezcal (který si běžně vozí všude po světě, třeba i na předávání cen Berlinale) popíjí s přáteli.

Skleničku si s ním můžete dát na adrese 155 MalitzinCoyoacán.

Robert de Niro & posedlost černou treskou

Největší matador a zároveň nejúspěšnější restauratér v tomto výběru je jednoznačně zasloužilý hollywoodský herec Robert de Niro, který se slavným šéfkuchařem Nobuem Matsuhisou (kterého byste mohli nazvat Madonnou kulinářského světa – a nejen proto, že ho všichni znají jen pod jedním jménem) otevřel první restauraci Nobu, jež předvedla umění sushi v tom nejluxusnějším podání, už v roce 1994.

Robertovi totiž v osmdesátých letech tak chutnala šéfkuchařova černá treska s misem, že ho dlouhá léta uháněl o spolupráci. Povedlo se. Dnes mají dlouholetí partneři na starosti 39 poboček po celém světě, z toho nám nejbližší je v budapešťském hotelu Kempinski.

Z modelky Karlie Kloss se stala pekařka

Neradi bychom škatulkovali, ale sami uznejte, že když se řekne modelka, slovo jídlo vám hned nenaskočí. Proto se Karlie Kloss rozhodla tento stereotyp prolomit a začala péct sušenky. Ale ne jen tak nějaké.

Z Karlie’s Kookies můžete mít dobrý pocit hned dvojnásob. Zaprvé jsou bez mouky a cukru, takže i bez výčitek, a zadruhé – a to především – z výtěžku jedné prodané plechovky (6 sušenek za 22 dolarů) její organizace zakoupí 60 školních obědů pro děti z chudých částí světa.

Čtěte také