Aktuální vydání magazínu Forbes

Praha coworkingová. HubHub je krátce po otevření plný a chystá nové prostory

Pošli to dál

Trh coworkingových center v české metropoli se začíná pořádně zahušťovat. Do Česka má brzy vstoupit i americký gigant poskytující sdílená pracovní místa WeWork a zřejmě ví, co dělá.

Podobným centrům, která nahrazují klasické kanceláře, se v Česku daří. Důkazem je i nový projekt HubHub, patřící pod společnost HB Reavis, který teprve od léta sídlí v centru Prahy v ulici Na Příkopě, a doplnil tak podobné projekty, jako je Worklounge, Sněmovní 7 nebo Impact Hub. A už nyní hlásí téměř plno.

Čtěte také: Na lovu s kočárkem. Tady se vám bude dobře pracovat s dítětem

„Velké kanceláře máme zcela plné, menší jsou obsazené z 89 procent a takzvané fix desky, tedy dedikované stoly pro jednotlivce, teprve rozjíždíme,“ vypočítává v konferenční hale coworkingu manažerka HubHubu Natálie Kisková, která má na starosti celou síť, tedy i pobočky na Slovensku, v Maďarsku a Polsku.

Kisková se z HubHubu snaží vytvořit platformu pro spojování lidí a talentu a jeho rozvíjení, k čemuž budou sloužit četné vzdělávací programy, do kterých bude investován veškerý zisk centra. První z nich startuje v říjnu a bude zaměřen na umělou inteligenci.

Vzhledem k naplněnosti prostoru v centru Prahy se už nyní přestavuje jedno z nižších pater budovy, které by mělo současný sdílený prostor o rozloze dvou tisíc metrů čtverečních, jejž využívají startupy jako Productboard Huberta Palana nebo aplikace Letgo, rozšířit o dalších 1500 metrů čtverečních do konce roku.

Podívejte se, jak to v současných pražských prostorách HubHubu v ulici Na Příkopě 14 vypadá, a prohlédněte si i vizualizaci nových prostor v Paláci ARA na Jungmannově náměstí.

006 003 007 004 001 005 008 009 010 011 012
<
>
HubHub na Příkopech vytvořilo architektonické Studio Perspektiv, další český otisk je patrný na lustrech, který dodali designéři z Bommy.

A co víc, v první třetině příštího roku by mělo v Praze vzniknout další coworkingové místo o rozloze větší než 2500 metrů čtverečních. Tentokrát už ale ne pod taktovkou architektů ze Studia Perspektiv, nýbrž těch ze Studia Reaktor.

 

Čtěte také