Dublin, Lucemburk, Vídeň nebo Bratislava. A také Praha, která se letos v říjnu stane potřetí místem konání investorské konference o Venture Capital a Private Equity s názvem 0100 Conferences Praha.

Hlavním cílem eventu, jehož se 16. října v pražském hotelu Grandium zúčastní na 150 investorů, business angels, manažerů, podnikatelů, právníků, konzultantů a startupových nadšenců, je propagovat region a jeho potenciál pro nové investory, a stimulovat investiční příležitosti.

Každoroční setkání s komunitou investorů z celé Evropy na podporu podnikatelů a potenciálu střední Evropy je proto pro český byznys klíčové. I proto, množství kapitálu spravovaného fondy účastnícími se konference je víc než 850 miliard eur (jen pro ilustraci – Ministerstvo financí ČR počítá s celkovými příjmy za rok 2019 ve výši 57 miliard eur).

„Vidím stále více a více podnikatelů, kteří začínají podnikat s ambicemi stát se globálnějšími – jako vzory, jež dokazují, že úspěšné globální podniky mohou být vybudovány také ze střední a východní Evropy,“ říká Karel Obluk, generální partner Evolution Equity Partners.

Konference bude probíhat v anglickém jazyce a na témata jako zájem investorů o region střední a východní Evropy, exity, budoucnost venture capital investic v regionu či gaming investice. Kromě toho účastníci uvidí dvě keynote prezentace a mezi jednotlivými diskuzemi bude prostor pro networking.

Řečníci se budou mimo jiné zabývat co-investicemi, přičemž se k nim připojí i David Jeffrey, největší hvězda a tahák konference. „Odpovědné investování je výzva pro budoucnost,“ hlásá partner a vedoucí evropské divize společnosti StepStone, jež patří k elitě private market společností na světě. „Stále více se dbá spíše na to, jak zisk vzniká, než jak velký je.“

Podobně atraktivních spíkrů se však v metropoli při panelových diskuzích sejde víc než pětatřicet, a jejich seznam i podrobný program konference najdete na webu pořadatele. Novinkou eventu je exkluzivní workshop se společností Stanton Chase o talent byznysu. Vybraní účastníci budou mít taky možnost připojit se k exkluzivní VIP večeři, která se uskuteční večer před samotnou konferencí, aby mohli navázat kontakt s řečníky v neformální atmosféře ještě před oficiálním eventem.

Připojte se k elitě investorů a využijte nabídku Early Bird vstupenek. Hlavními partnery 0100 Conferences Praha jsou Česká Private Equity a Venture Capital Asociace CVCA a ČSOB.