Jestli jste i vy po několika týdnech v karanténě bez nápadu, co vařit dál, Forbes je v tom s vámi i pro vás. Oslovili jsme šéfkuchaře oblíbených a slavných podniků, jako je Field – michelinská restaurace Radka Kašpárka, Imperial nebo Next Door pod vedením Zdeňka Pohlreicha či Entrée Přemka Forejta, kreativní ředitelku restaurací Ambiente Janu Bilíkovou nebo letošní členku 30 pod 30, autorku kuchařky #Upgrade Kristínu Nemčkovou.

Ti všichni nám dali tipy na to, co si uvařit k obědu nebo k večeři. Každý den jeden recept. Až do Velikonoc.

Matteo De Carli je italský šéfkuchař, gastronom a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Kuchyň čerpá z  Matteových gastronomických zkušeností a nabízí jednoduché a moderní pokrmy z čerstvých a sezonních ingrediencí.

Jaký recept nabídne Matteo vám?

Pečená kuřecí stehna na kampotském pepři, se salátem s jahodami a balzamikovým octem

4 porce

  • 16 ks kuřecích stehen
  • 2 kávové lžíce černého kampotského pepře
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 rozmarýn
  • 125 g rukoly
  • 250 g polníčkového salátu
  • 6 ks jahod
  • stařený balzamikový ocet

Kuřecí stehna marinujeme 30 minut v olivovém oleji s citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou, rozmarýnem, česnekem a dvěma kávovými lžícemi kampotského pepře. Gril anebo troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme anebo grilujeme zhruba 30 minut, dokud kůže nebude křupavě zlatá. Maso v průběhu pečení průběžně otáčíme.

Mezitím si umyjeme salát a nakrájíme jahody. Až bude kuře téměř hotové, přidáme jahody do salátu s trochou olivového oleje a stařeného balzamikového octa. Dobře promícháme a servírujeme s kuřetem.

Přejeme dobrou chuť a zítra vyrazíme z Itálie na východ, konkrétně k našim sousedům. Klíčové slovo? Brynza!