skip to main content

Dobré jídlo i krásný výhled. Pět restaurací, kde si vychutnáte obojí

3 minuty čtení

Největší vedra opadla, takže vysedávání na zahrádkách restaurací a kaváren konečně zase dává smysl. Dopřejte si k dobrému jídlu a pití navíc krásný výhled. Máme několik tipů, kde si obojí užijete se vším všudy.

Čtěte také: Dim sum knedlíčky v Praze. Nová závislost, které chcete propadnout

Kuchyň

Důvodů, proč by se našinec poslední dobou vydával na Pražský hrad, není moc, ale jeden zásadní k nim nedávno přibyl. Ve spodní části Salmovského paláce (to je ten za zády sochy TGM) se otevřela Kuchyň neboli další restaurace Tomáše Karpíška.

Nabízí česká jídla, která si hosté chodí vybírat přímo k plotně – obsluha dává doslova nahlédnout pod pokličku. Připočítejte si výhled přes rudé střechy Malé Strany, plzeňské pivo a kvalitu garantovanou sítí Ambiente.


Villa Richter

Ze vznešeného prostředí Hradu těží i dobře zavedená Villa Richter – výjimečnost místa navíc podtrhuje i nejstarší český vinohrad, Svatováclavská vinice.

K pohledu na celé Staré Město, malostranský chrám sv. Mikuláše a Petřín si můžete dopřát jídla inspirovaná Středomořím i klasiky vlastní našemu regionu.


Podolka

Uvolněná atmosféra podolských jachtařských a veslařských klubů, výhled na Císařskou louku a líně plynoucí Vltavu a v kuchyni důraz na čisté a přírodní suroviny.

Podolka staví také na tom, že vaří z větší část bezmasé pokrmy – a dělá to velmi elegantně, takže výsledkem jsou skvělá jídla, ze kterých člověku není těžko. Když už na maso dojde, je pečlivě vybrané a citlivě připravené.


Manú

Severní cíp Dětského ostrova před více než dvěma lety obsadil neúnavný dobyvatel českých srdcí a jazýčků Emanuele Ridi – pro přátele Manú.

Tradiční italskou kuchyni ve stejnojmenné restauraci předkládá v moderních úpravách, respektuje sezonnost a nabídku každodenně osvěžuje rybími a masovými specialitami. Nabídka vín obsáhne celý Apeninský poloostrov od Jižního Tyrolska až po Sicílii.


Salabka

Hledět na Vltavu a Pražský hrad ze svahu nad Trójou, pochutnávat si u toho na moderní české kuchyni s čitelným francouzským vlivem a popíjet víno z jedné z nejstarších pražských vinic – navíc jen pár metrů od vinných keřů.

#romantic #morning #at #salabka_restaurant

Příspěvek sdílený Salabka Restaurant (@salabka_restaurant),

Obnovená vinařská usedlost Salabka má mohutné kouzlo. Je tak trochu bokem pozornosti, v těsném sousedství Botanické zahrady, ale tím spíš stojí za návštěvu. Vedle vín tu navíc produkují i vlastní pálenky.