Bylo to hektické období. Práce se jí hrnula na hlavu, klienti ji bombardovali telefonáty a do toho musela zvládnout péči o pár týdnů staré prvorozené dítě. Ivana Karhanová si ale coby workoholik nedokázala představit mateřskou dovolenou, která pro ni byla asi jako procházet se bosa po rozžhavených uhlících.

Raději se tedy snažila najít klidnou kavárnu, kam by mohla se svou ratolestí zajít a pracovat. Brzy ale zjistila, že v Praze je to utopická touha.

Čtěte také: Jak dvojice stevardů sestoupila z oblak a stvořila brněnský kavárenský hit

„Chyběl mi podnik, kam bych mohla jít s dětmi a zároveň si tam vyřídila pracovní schůzku anebo se kvalitně najedla bez vražedných pohledů a blbých poznámek,“ říká dnes máma dvou dcer, která vlastní mediální agenturu a vášnivě sportuje. Jako správná žena činu rozhodla, že přesně takový podnik založí.

A tak vznikla dětská kavárna Králík v rádiu, kterou dnes najdete zastrčenou v jednom z karlínských vnitrobloků, kam se v červenci přestěhovala z Vršovic.

Ivana se do narození první dcery starala se svou agenturou o veškerou komunikaci pražského exprimátora Tomáše Hudečka, ale během měsíce, co byla doma s dítětem, ji stihli na magistrátu nahradit.

„Tehdy jsem si uvědomila, že s ženami, které mají dítě, se už dál nepočítá,“ vzpomíná na dobu před čtyřmi lety.

Doma ale dlouho nevydržela, spěchala zpět do pracovního kolotoče a starala se o nové klienty. Povedlo se jí skloubit mateřství i práci. Na schůzky chodila s dcerou anebo ji dopoledne hlídala chůva.

Pak si ale všimla díry na trhu s dětskými kavárnami a přidala si ke svým aktivitám ještě jednu – podnik pro lidi, kteří stejně jako ona občas potřebují nebo jen chtějí někam zajít a chtějí nebo potřebují s sebou vzít i své ratolesti. V Karlíně na jednom místě najdete kavárnu, restauraci a hernu s chůvou. Králík v rádiu se od ostatních podobně zaměřených podniků odlišuje právě chůvou a denním programem pro děti.

Kromě kávy si tady můžete vychutnat gastronomii, která si kvalitou nezadá s lepšími restauracemi. I v ní myslí na děti – pokrmy jsou méně solené a kořeněné. Unikátní výhodou je pak možnost jíst a pít i v herně, takže se nemusíte rozhodovat, čemu se věnovat dříve – jestli kávě, obědu nebo dítěti v herně.

„Prostě si vezmete oběd za dítětem a sníte si ho tam s ním. Náš personál je navíc na děti naučený a je zvyklý mezi nimi kličkovat,“ vypichuje přednosti svého podniku.

I když se může zdát, že je místo určeno pouze pro ty nejmenší a jejich rodiče, Králík v rádiu zařizoval už tři svatby (z toho jedna z nich byla košer) a oslavu osmdesátin jednoho z dědečků.

„Přichystáme hostinu, rodiče nechají své děti běhat a my se o ně postaráme, takže nemusí řešit, že děti někoho otravují. A všichni jsou pak vlastně ve větší pohodě.“

Do budoucna Ivana uvažuje o franšízingovém modelu. „Myslím, že typově by na to ten podnik seděl, franšízant vám platí za to, že nebude opakovat stejné chyby. Králík je specifický a prošel si vývojem, který mě stál spoustu zkušeností, peněz a ponaučení, jak to má fungovat. Ale uvidíme, mám to zatím v hlavě, teď si musíme všichni odpočinout,“ dodává s tím, že se podnik konečně vymanil ze ztrát.

I díky tomu má teď Ivana více času na svůj oblíbený maraton, který zvládne zaběhnout kolem čtyř hodin. A stejně jako se nezastaví v běhu, nezastaví se ani v touze být i v životě každým okamžikem lepší. I když se zprvu může zdát, že to prostě nemůže zvládnout.

Čtěte také: Jak na kariéru a děti: zapojte rodinu, najděte chůvu a nedejte na okolí

„Člověk je vytížený tak moc, jak chce. Já svůj čas dělím mezi agenturu, kavárnu, relaxuji při běhu a volný čas trávím s rodinou. Všechno je to o určení priorit,“ loučí se na závěr.