skip to main content
Byznys

Michelinský oběd za sedm stovek. La Degustation od Ambiente zavádí nečekané polední menu

2 minuty

Pandemie mění zavedené zvyky a v gastronomii to teď platí obzvláště. A z jedné takové změny teď budou těžit zejména zákazníci. Chystané rozvolňování karanténních opatření aktivizovalo provozní i šéfkuchařské týmy českých restaurací, které sestavují nové plány pro letošní sezonu, ovlivněnou krizí kolem onemocnění covid-19. A vypadá to, že Češi si budou moci dopřát vysokou gastronomii už v rámci ne tisíců, ale stovek korun.

Jedním z příkladů je i pražská restaurace pyšnící se michelinskou hvězdou La Degustation Bohême Bourgeoise, patřící do skupiny Ambiente Tomáše Karpíška, v níž je pánem šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Ta v souvislosti s uvolněním opatření ohlásila znovuotevření rezervací po koronavirové pauze s jednou novinkou.

„Tým michelinských kuchařů vedený šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem bude nově podávat obědy a zavádí nový koncept večeří. Nabídne je ode dne, kdy bude povoleno znovuotevření restaurací, rezervace přijímá prostřednictvím e-mailu už nyní,“ uvedla v pondělí Šárka Hamanová z marketingu Ambiente s tím, že  zákazníci ke každému obědu dostanou předkrm i dezert a že podle současných plánů by mělo dojít k otevření plného provozu restaurace 25. května.

Budeme vařit pořád stejně, kvalitně, poctivě, jen to budeme servírovat jinak.

Pokrmy od týmu kuchařů vedeného Oldřichem Sahajdákem patří k tomu nejlepšímu, co v české gastronomii můžete najít. I proto se degustační menu v La Degustation Bohême Bourgeoise cenově pohybují i na šesti tisících korunách. Novinky budou znatelně dostupnější.

„Cena oběda bez nápojů se bude pohybovat kolem 700 korun. Rozšířené tříchodové menu v ceně kolem 900 korun bude v nabídce i v době večeří. Pětichodová degustační večeře bude stát 1800 korun,“ vypočítává Hamanová. 

Reklama

„I velké degustace chceme zachovat, protože věříme, že pořád budou lidé, kteří budou chtít jít na gastronomickou operu. I když jich asi bude míň,“ říká k tomu majitel Ambiente Tomáš Karpíšek, se kterým najdete rozhovor v květnovém čísle magazínu Forbes, jež vyjde příští týden.

„Budeme vařit pořád stejně, kvalitně, poctivě, jen to budeme servírovat jinak,“ dodává Karpíšek s vědomím, že byznys La Degustation stál před pandemií z velké části na zahraničních hostech, jejichž návrat bude vzhledem k uzavřeným hranicím složitější.

Aktuální vydání magazínu
Eso
Forbes 8/2020

La Degustation Bohême Bourgeoise se se současnou situací vypořádává různými způsoby. Před několika týdny zavedla například akci nazvanou Večeře do ruky, při které vydává večeře „skrz dveře“ v ešusu a lidé si je mohou sníst v autě či formou venkovního pikniku. Akce pokračuje až do plného otevření restaurace.

Večeře do ešusu | Foto: Ambiente

Reklama
Reklama
Reklama