skip to main content
Cestování

Nadivoko. Zažijte degustační večeři pod stanem

2 minuty čtení

Koronakrize přivedla majitelky produkční a eventové agentury Advanced production Terezu Eretovou a Janu Lukasovou na nápad pořádat finediningovou večeři v panenské přírodě Křivoklátska.

Od první myšlenky do samotné realizace události s příhodným názvem Nadivoko uteklo pouhých sedm týdnů, kdy Eretová s Lukasovou nejen našly lokalitu v blízkosti torza starého mlýna, ale také daly dohromady tým kuchařů a designérů.

Společně vytvořili event, který slibuje omámit všechny městem znuděné gurmány.

„V praxi to vypadá tak, že auto musíte nechat ve vesnici a podle mapky, kterou od nás dostanete, postupujete divokou přírodou až na místo určení. Předem upozorňujeme, že vás čeká překročení pěti brodů, které jsou ale velmi mělké,“ popisuje Tereza Eretová.

Za zhruba pětadvacetiminutovou procházku dostanete odměnu: ocitnete se v nádherné přírodě, kde je za běžných okolností zakázáno tábořit. Projekt Eretové s Lukasovou tu dostal výjimku, ale večeře s doprovodným programem, jejichž součástí je také přespání ve stanu s dřevěnou podsadou, se zatím koná jen jednou týdně.

Michelinská restaurace pod širákem

Účastníků pětichodové večeře, která je připravována Františkem Skopcem a Štěpánem Kubátem z Café Savoy na peci postavené z cihel z přilehlého mlýna, může být maximálně třicet.

„Náš tým kuchařů má zkušenosti z michelinských restaurací, kde se vaří právě na peci, ve které se regulují komory s ohněm. Právě proto dokážou připravit degustační menu v podmínkách, kde není elektřina ani tekoucí voda,“ vypočítává Lukasová.

Na místě není ani telefonní signál, což prý samy organizátorky i jejich hosté kvitují s povděkem. „Všichni si nejen odpočinou, ale zapojí se do akce. Povídají si s ostatními společníky u stolu, zpívají u táboráku a tančí. Nikdo nezírá na displej telefonu, protože zde zkrátka nemůžete surfovat na internetu,“ tvrdí Eretová.

Recitace básní i táborové popěvky

Reklama

Během večeře zažijete také kulturní program: recitaci herců nebo koncert balkánské či cikánské hudby.

„Když jsme vymýšlely Nadivoko, využily jsme všechny dovednosti, které jsme získaly během pořádání akcí pro naše komerční klienty. Ale kdyby nepřišla pandemie, tak bychom nikdy nenašly čas zorganizovat si event přesně podle našeho vkusu,“ rekapitulují obě majitelky.

Ani boho, ani po selsku

Koncept Nadivoko je ojedinělý také díky svému vytříbenému designu. Eretová s Lukasovou cítily, že touží po jiných dekoracích než ve všudypřítomném boho nebo rustikálním stylu. „Kombinujeme staré skleničky s designovým ubrusem. Snažily jsme se pracovat s vizuálními prvky, které se v Česku tolik nevidí,“ říká Tereza Eretová.

Z nevýhody výhoda

Příběh Nadivoko je inspirativní nejen díky svému konceptu, kdy v srdci křivoklátských lesů budete nad delikatesami prozpěvovat Slavíky z Madridu s úplně cizími lidmi a zapomenete na mobil v kapse, ale také pro způsob, s jakým si majitelky pandemií postiženého odvětví poradily s krizí.

„Využily jsme nejen svého volna, ale také skutečnosti, že o zaměstnaní přišla řada techniků nebo dekoratérů. Zapojily jsme do projektu i své rodiče a prarodiče,“ vyjmenovává Jana Lukasová.

Obě podnikatelky věří, že časem se jim na místě podaří připravit i malou svatbu nebo firemní akci. Tvrdí také, že divočina, kterou v rámci jejich eventu zakusíte, je návyková a budete se k nim chtít vrátit.

Reklama
Reklama
Reklama