Březnové číslo Forbesu je plné podnikatelů. A dokonce EY podnikatelů roku! Vítěz letošního ročníku Sotirios Zavalianis, příběh jeho i všech dalších finalistů a spousta další silné podnikatelské inspirace. Velká porce je jí rovnou na titulní straně: Ondřeje Kaniu celý život všichni podceňují. Po úspěchu ve školství si ale myslí na další velký zářez. Tentokrát jím má být fotbal. A řekne […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Mikulovská Jednota možná nezní jako ta nejvíc sexy lokalita pro implementaci umělé inteligence. Ale zrovna tam v regálech najdete zboží, které pro vás na základě big dat úplně sám objednal počítač.
Přihlásit se k odběru Forbes NEXT Weekly »
Mikulovská Jednota možná nezní jako ta nejvíc sexy lokalita pro implementaci umělé inteligence. Ale zrovna tam v regálech najdete zboží, které pro vás na základě big dat úplně sám objednal počítač. Přihlásit se k odběru Forbes NEXT Weekly »
Má to Porsche volant, má to Porsche budíky, má to motor z nového macanu i logo stuttgartské automobilky na kožených sedačkách. Ale auto to není. Co je to? Do tmavě modré hladiny jezera se opírá vítr a žene před sebou vlny. Slunce hřeje, jako by léto nebylo na druhé straně kalendáře, a vzduch je tak čerstvý, že by ho […]
Martina Šmídlová šlape na plyn ve firmě, kterou spolu s otcem vytáhla na špici dopravně-logistického byznysu v Česku. Začínala jako závoznice v dodávce, vystudovala veterinu, ostruhy získala v nadnárodních korporacích, ale nakonec se vrátila do rodného Žamberka – za volant rodinného byznysu. Šmídl, Šmídl, Šmídl, Nika, Nika, zase Šmídl. Stačí ujet sto kilometrů na českých silnicích a člověka přepadá lehké […]
Maillardova reakce. V učebnici chemie se dočtete, že jde o neenzymatickou reakci mezi redukujícími sacharidy a aminokyselinami, kdy při vyšších teplotách okolo 140 stupňů Celsia začnou vznikat senzoricky aktivní sloučeniny jako melanoidiny. Už se tam ale nedozvíte, že tenhle chemický proces, který spouštějí cukry a bílkoviny, táhne celosvětově bilionový průmysl a živí (doslova) miliardy lidí. Maillardova reakce totiž může za to, […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!