skip to main content

Na světě je první gin s chininem. Umíchala ho žena

2 minuty čtení

Jste příznivci destilátu z jalovce? S jednou z nejzajímavějších novinek přichází Hendrick’s Gin. Do světa posílá speciální limitovanou edici s přídavkem chininu – takže chuť ginu bude ještě o něco hořčejší. A navíc, když si pořídíte ultrafialové světlo, bude i modře svítit.

Novinka se zrodila ve městě Girvan ve Skotsku u firmy William Grant & Sons. Vytvořila ji cenami ověnčená Lesley Gracie (ano, stejná lihovarnice, která před pěti lety do Hendrick’s Kanaracuni Ginu přimíchala byliny z amazonského deštného pralesa).

Lesley Gracie už pro značku Hendrick’s stvořila několik ikonických ginů.

Slavná lihovarnice pro limitovanou edici ginu Orbium, jehož se letos vyrobí jen pět tisíc lahví, poprvé v historii využila dvě metody destilace – Bennet still a Carted-Head still. Orbium pak vzniká právě smícháním těchto dvou různých destilátů.

Výsledkem je jemný a chuťově vyvážený gin, ve kterém po napití ucítíte směs 11 různých druhů semen, ovoce, bylin, koření a kořenů rostlin. Obohacený je samozřejmě i charakteristickou fúzí okurky s lístky růží.

Orbium je prodáváno v ikonické lékárnické lahvi typické pro giny značky Hendrick’s, tentokrát v tmavě modrém provedení. Název ginu vychází z množného čísla latinského slova orbis, tedy svět. Jeho tvůrkyně tím odkazuje na to, že nápoj čerpá ingredience z nejrůznějších zemí.

A jaký koktejl byste si z něj měli umíchat? Skvěle bude chutnat v klasickém martini, kde vynikne jeho komplexní chuť. Cheers!