Zdeňku Hýblovi je šestadvacet, letos se stal nejlepším baristou v Česku, na světovém šampionátu v Bostonu se umístil na třiadvacátém místě a se svým kamarádem Adamem Gaszczykem v Praze provozuje espresso bar Onesip Coffee.

„V zahraničí funguje v kávovém byznysu až nezdravá konkurence. U nás si top kavárny posílají lidi mezi sebou a víme, že je lepší, když všichni budeme mít něco než nic. Občas spolu chodíme na pivo, a když se někomu něco rozbije, navzájem si to půjčíme. A to nefunguje jen v Praze, ale taky v Brně nebo v Ostravě,“ říká Hýbl.

Abyste se dostali na špičku, je podle něj důležité navštěvovat jiná místa: „Jinak se nebudete zlepšovat. Stejně tak byste neměli pít jen kávu, ale také dobré víno a pivo a dobře jíst. Jen tak pochopíte, co je dobré. To spojuje ty nejlepší lidi v gastronomii – ochota být otevřený jiným názorům a chutím.“