Když jsme mladou talentovanou kuchařku Kristínu Nemčkovou letos zařadili do výběru Forbes 30 pod 30, v krátkém videu nám na otázku, jakou by chtěla mít superschopnost, odpověděla: „Já umím vařit. A už nic jiného nepotřebuju.“

A má nejspíš pravdu. Kristína se už loni stala vítězkou soutěže MasterChef. V pouhých 17 letech. Svoje vítězství pak zúročila při vydání kuchařky #Upgrade, kterou vydala spolu se svou rodinou. Ta během půl roku v prodejích překonala hranici bestselleru a celkem se jí prodalo přes 12 tisíc kusů.

Pokračovat v úspěšné cestě ke kuchařskému mistrovství plánuje Kristína Nemčková i nadále – letos po maturitě se chystá do Londýna na studium prestižní kuchařské akademie Le Cordon Bleu.

Částečně ji k tomu inspiroval Přemek Forejt, populární energický šéfkuchař a další člen 30 pod 30, který vede proslulý olomoucký podnik Entrée. Ti dva se potkali právě na soutěži MasterChef, ona jako soutěžící, on jako člen poroty. Dobře si rozuměli, a tak jsme se rozhodli, že ten nejlepší člověk, který by měl Kristínu vyzpovídat v našem podcastu, je právě Přemek.

Co všechno mají tihle dva kuchařští mágové společného? Co poradil Přemek Kristíně na její další cestě? A jak se Kristína dostala k wrestlingu? Poslechněte si další díl podcastu Forbes 30 pod 30.

Podcast se natáčel se ještě před začátkem karantény. Přemek v něm proto nemluví o tom, jak musel kvůli vládním nařízením dočasně zavřít Entrée. Kristína si dala chvíli pauzu od příprav na maturitu a pomáhala šít roušky svojí mamince a její značce Needo.cz. Počítá s tím, že do Londýna odjede v září anebo hned poté, co otevřou hranice.