Skoro léto, krásné počasí, slunce svítí a vy máte hlad. Rozhodli jsme se proto prozkoumat pražské restaurace se zahrádkou a dnes vám přinášíme desítku těch podle nás nejlepších, kde si vychutnáte skvělé jídlo na čerstvém vzduchu a v příjemném prostředí. Ať už na mítink s klientem, posezení s kolegy nebo víkendový oběd s rodinou.

CottoCrudo

Cotto znamená italsky vařený a crudo syrový. Restaurace těmito pojmy představuje svůj unikátní koncept – cotto pokrmy a crudo bar s vynikajícími sýry, šunkami, salámy a dalšími italskými dobrotami. Restaurace taky každý týden nabízí obědové byznys menu, kdy si můžete s kolegy či klienty vychutnat sezonní italské pokrmy šéfkuchaře.

Šafránové risotto s pečeným mořským vlkem a salát s krabem královským? Za nás velké ano. Vyzdvihnout tady musíme taky příjemnou atmosféru a profesionální obsluhu, která vám vždy bezchybně doporučí víno k obědu na uvolnění, aby se ty smlouvy s klienty podepisovaly o něco snadněji.

CottoCrudo

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1. Po–Ne: 7.00 – 0.00. Počet míst na terase: 60.

Zelená zahrada

Oáza klidu pár kroků od Havlíčkových sadů nabízí kombinaci svěží středomořské kuchyně s autentickou čínskou kuchyní. Malé stolky oddělené zelení poskytují naprosté soukromí, které se na pracovní schůzce hodí. Specialitou je kanadský humr, kterého vám vyloví obsluha z akvária dle vašeho výběru a kuchař poté ugriluje. Jestliže nejste velkými fanoušky plodů moře, švej-ču-žou je tou pravou volbou. Čína je tu více než famózní. V zahrádce je i jezírko plné hbitých koi kaprů, kteří jsou považováni za symbol štěstí a dlouhověkosti, a právě proto tady jistě vzniká mnoho úspěšných nápadů a spoluprací.

Zelená Zahrada - pohled z balkonu

Šmilovského 12, Praha 2. Po–Ne: 11.00 – 23.30. Počet míst na zahrádce: 30.

Podolka

Oběd s výhledem na Vltavu, jachtaře a české olympijské naděje? Podolští vědí, že za tímto vším se chodí jedině do Podolky. Pestrá nabídka jídel potěší vegetariány, vegany, milovníky masa a ryb, ale i ty na bezlepkové dietě. Tomatová polévka s konopno-bazalkovým pestem je stálicí, která potěší všechny vaše chuťové buňky. Jako hlavní chod si určitě dejte quinoa burger – nejlepší vegetariánský burger v Praze. Navíc v případě, že se vám pohled na jachting zalíbí, můžete si zde rovnou po jídle několik soukromých lekcí domluvit. A malý tip na závěr – západ slunce je tu více než kouzelný.

0b4a36940f9675441c556754cc613483

Podolské nábřeží – Přístav 1, Praha 4. Po–Ne: 11.30 – 23.00. Počet míst na zahrádce: cca 35.

Čtěte také: Kam na byznys snídani. Toto je 10 vyhlášených podniků v Praze

Aromi

To nejlepší místo na oslavu pracovního úspěchu. Každá návštěva Aromi začíná s domácím chlebem, který se každý den peče z původních surovin přivezených z Itálie dle receptu pekaře pocházejícího z vesnice Altamura v regionu Bari. A pak už je to jen na vás – můžete si dát carpaccio z kranase, po něm grilovanou chobotnici s kaviárovou omáčkou a jako sladkou tečku pečený ananas se sorbetem ze žluté řepy, nebo například lanýžové vejce s grilovaným morkem, dušený telecí krk s redukcí z vinného moštu a na závěr zázvorovou panna cottu. Pokud jste nerozhodní, milí číšníci vám vždy ochotně poradí nejen s jídly, ale i s párováním vín.

Aromi 1

Náměstí Míru 6, Praha 2. Po–Pá: 8.30 – 23.00, So: 9.30 – 23.00, Ne: 9.30 – 22.00. Počet míst na zahrádce: 40.

Hergetova Cihelna

Obědvat na prosluněné terase s pohledem na Karlův most se člověku málokdy poštěstí a Hergetova Cihelna je jedním z míst, kde si takovéto potěšení můžete s radostí dopřát. Mimořádný kulinářský zážitek je samozřejmostí! Za zmínku stojí především hovězí filet mignon s lanýžovým demi glace, tatarák z červené řepy a špaldové rizoto. Nezapomeňte si ale nechat místo na dezert, milles-feuilles štrůdl a domácí zmrzlina z kysané smetany s křupavým karamelem rozhodně stojí za ochutnání. Zajímavostí je jistě také to, že restaurace vítá miminka i pejsky, proto si tu mohou bez problémů dát pracovní schůzku i freelance maminky s pejskaři.

Hergetova Cihelna

Cihelná 2b, Praha 1. Po–Ne: 11.30 – 01.00, od 16.00 do 18.00 bez kuchyně. Počet míst na terase: 170. 

Kogo Slovanský dům

V samém centru města na jedné z nejrušnějších ulic se nachází Slovanský dům a v něm vyhlášená pražská restaurace, kde mnohdy obědvají vlivné osoby z různých podnikatelských sfér. Častí návštěvníci tu nedají dopustit na výtečné ryby a mořské plody, které si restaurace sama dováží třikrát týdně. Jednoduše tu na vás dýchne moře. Mušle svatého Jakuba s hříbky jsou bezkonkurenční, stejně tak i filet z kambaly se škeblemi a krevetami. Sázkou na jistotu jsou v Kogu také veškeré pizzy – i „obyčejná“ alla rucola s mozzarellou a parmazánem vás naprosto dostane.

Kogo

Na Příkopě 22, Praha 1. Po–Ne: 11.00 – 23.00. Počet míst na zahrádce: 140.

Rest.

Rest. na čtyřce, tedy na Praze 4, je místo, kde nevíte zda sníte, či jíte. Začněte několika tapas s kimchi v čele a poté ochutnejte ceviche, které vás na okamžik přenese do přímořských oblastí latinské Ameriky. Jako hlavní chod zvolte delikátní kalamáry grilované na dřevěném uhlí, které krásně provoní celou zahrádku. A vy budete vědět, že voní právě díky vám. Pokud vám zbude prostor na nějakou tu dobrotu na konec, dejte si studený čokoládový fondant plněný malinovým krémem.

b439c1ead82c3b2a6aa43babad13de35

Podolské nábř. 34/6, Praha 4. Po–So: 11.00 – 23.00, Ne: 11.00 – 22.00. Počet míst na zahrádce: 70.

Kampa Park

Místo řešení neodkladných pracovních záležitostí tu pravděpodobně budete chvíli fascinovaně hledět na proudy plujících vyhlídkových lodí a loděk, jelikož výhled je tu jednoznačně jeden z těch nejvíce okouzlujících v celé Praze. Jídlo vyladěné do posledního detailu v čele s halibutem s černými lanýži a jehněčím karé s lilkovým pyré vám zlepší den o sto procent. Kampa Park je čisté zlato v pokladnici pražských turistických pastí, aneb tady se skrytých poplatků za služby opravdu nemusíte bát. Navíc tu leckdy vedle vás budou obědvat české i zahraniční celebrity. Málokdo také ví, že Kampa Park nabízí svým hostům parkování před restaurací – přímo u Karlova mostu.

Kampa Park

Na Kampě 8b, Praha 1. Po–Ne: 11.30 – 01.00, od 16.00 do 18.00 bez kuchyně. Počet míst na terase: 80.

Čtěte také: Toto je 8 míst v Praze a Brně, kde si vychutnáte tu nejlepší zmrzlinu a gelato

Maso a kobliha

Pokud jdete na pracovní oběd s dámou, zvolte tento půvabný podnik, kde se budete cítit vyrelaxovaní – skoro jako doma. Vejce pocházejí pouze od slepic běhajících venku a maso z pastevních chovů bez antibiotik a hormonů. Sýr v housce tu je pozvednutý na zcela jinou úroveň díky bio eidamu z ekofarmy v podhorské oblasti chráněných Bílých Karpat a červené řepě s jablíčky a bylinkovou omáčkou. Jste-li milovníky masových pokrmů, doporučujeme také ochutnat místní faggot, tedy skotské karbanátky z vepřového masa, slaniny, cibule a šalvějových listů, doplněný o lahodnou kaši s hráškem. Na závěr je povinností dát si proslulou koblihu plněnou krémem s pravou vanilkou. Ne nadarmo ji má restaurace v samotném názvu.

a71cb53e615b7795-image

Petrská 23, Praha 1. Po: zavřeno, Út–So: 10.00 – 22.00, Ne: 10.00 – 16.00. Počet míst na zahrádce: 25.

Zdeněk’s Oyster Bar

Zahraniční klienty pozvěte na nevšední gastronomický zážitek do Zdeňkova ústřicového baru vzdáleného tři sta metrů od Staroměstského náměstí. Ty nejlepší plody moře a mistrovský food styling vám zajistí perfektní kombinaci chutí, kvůli které se budete chtít vracet stále častěji. Obsluha vždy ráda odborně vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy ústřic a i letmý pohled do menu napoví, že vás čeká nekonečný prožitek slasti. Mořský ježek a mořští šneci, langustýnky, krevety, humr, king krab, chobotnice a ten nejvznešenější kaviár. Pokračovat asi netřeba. Přejeme dobrou chuť.

Ustrice_Zdeneks_oyster_bar

Malá Štupartská 5, Praha 1. Po–Ne: 12.00 – 1.00. Počet míst na zahrádce: 25.